Agenda

PODB Cup seizoen 2018/2019 via een zenuwslopende barrage beslist

PODB Cup seizoen 2018/2019 via een zenuwslopende barrage beslist

Afgelopen zaterdag vond de laatste PODB Cup van dit seizoen plaats in Enschede. Met gemiddeld zo'n veertig deelnemers per cup kunnen we spreken van een zeer geslaagd seizoen! In totaal hebben maar liefst 116 verschillende kinderen meegedaan aan de cyclus. 

Het was tot op het laatste moment razendspannend om de eerste prijs. Het gat tussen de Wapenveldse koploper Samantha Regterschot en haar Kamperse achtervolger Yaïr Eysbroek bedroeg slechts 3 punten, het verschil tussen een 1e en 2e plek in de poule. En je raadt het al wel, Yaïr won in de poule al zijn wedstrijden en Samantha werd tweede dus beide spelers eindigden op exact hetzelfde aantal van 78 punten.

In de barrage die volgde nam Samantha revanche op haar eerdere nederlaag in de poule en daarmee gaat de grote wisselbeker dit seizoen naar haar! Op naar volgend jaar. 

De complete eindstand is te vinden via de volgende link: Eindstand PODB Cup seizoen 2018/2019

Foto's van de laatste PODB Cup zijn te vinden in het fotoalbum.

Actueel
Jeugd in Overijssel
Overijssel is altijd één van de grotere damprovincies van Nederland geweest, met een bloeiend jeugdbeleid. Verschillende damverenigingen in onze provincie organiseren schooldamtoernooien en hebben een speciale jeugdclub. Als Provinciale Bond stimuleren we onze verenigingen hierin.

Lees verder