Snelmenu:

Agenda
24 - 05
Algemene Ledenvergadering
't Kerkhuus, Canadastraat 2, Heino
Aanvang: 20:00 uur.

Jaaroverzicht

Overijsselse teams komen tekort in Apeldoorn

Zaterdag 6 oktober hebben ca. 80 kinderen een geweldige damdag beleefd in Apeldoorn.

Overijsselse teams komen tekort in Apeldoorn

In teamverband gingen de verschillende damprovincies in Nederland de strijd aan met elkaar op de Nationale Jeugddamdag. Voor iedereen was er een heerlijk ijsje te verdienen en de beste teams kregen een medaille. Het pupillenteam van Overijssel werd achtste en het gemengde aspiranten- en juniorenteam werd derde.

Het Overijsselse pupillenteam bestond uit de volgende spelers: Yaïr Eysbroek namens SSS Kampen, Kaemon van Erven namens DEZ/NGKZ Hattemerbroek en het drietal Elva Roos, Fabian Kragt en Thijmen Ekkelkamp namens DDD Dedemsvaart. De eerste ronde trof dit team onmiddellijk de sterkste van het stel, Gelderland. Met een waanzinnige score van 78-2 werd dat kampioen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het Overijsselse team hier niet tegen opgewassen was. In het vervolg van het toernooi kwamen de jonge jongens uit Overijssel veel beter in het toernooi en dit resulteerde in een achtste plaats. Gezien de zeer jonge leeftijd van het team mag dit een mooie prestatie worden genoemd. 

In het aspiranten- en juniorenteam zaten de volgende spelers: Dehlinya van Erven en Nathan Steenbergen namens DEZ/NGKZ Hattemerbroek, Samantha Regterschot namens Eye-T Webdesign Wapenveld en Jean-Peter Wilbrink namens DDD Dedemsvaart. Van meet af aan was duidelijk dat de titelstrijd tussen Drenthe en Gelderland zou gaan en dat de strijd om de eervolle derde plek zou gaan tussen Overijssel en Noord-Holland. In de duels tegen Drenthe en Gelderland viel er dan ook weinig eer aan te behalen voor onze oudste jeugdtoppers. In de twee beslissende wedstrijden tegen Noord-Holland boekte het Overijsselse team in de eerste ronde een zeer sterke 7-1 overwinning! Deze overwinning kwam mede door stand door de fantastische overwinning van Nathan Steenbergen op Jelle van der Eng. Van der Eng maakte het ereklasser Nick Waterink ontzettend lastig een wedstrijd ervoor en hij won ook al van Johan Top, een andere jeugdtopper. In het laatste duel met Noord-Holland had het Overijsselse viertal voldoende aan een 4-4 en dit werd netjes behaald. Kampioen werd overigens Drenthe, dat beide wedstrijden met 5-3 wist te winnen van Gederland. 

In de welpencategorie deed er helaas geen Overijssels team aan mee. Het team uit Noord-Brabant bleek hier veruit het sterkst.

Er zijn enkele foto's gemaakt van onze beloftes en deze tref je aan in het fotoalbum.

Zaterdag 20 oktober gaat het damseizoen voor de jeugd verder! Er is op die dag een PODB Cup in Kampen. Voor meer informatie kun je terecht op het kopje PODB Cup.  

Terug naar overzicht

Externe links:

Actueel
Damdag Enschede, 11 mei

Lees verder


Halve Finale Schooldammen Welpen 13 april Enschede

Lees verder


PK van Overijssel 2019

Lees verder


Overig nieuws
PODB Cup seizoen 2018/2019 via een zenuwslopende barrage beslist

Bestel DamZ damsets bij de PODB

De Mare Almelo veruit de sterkste van Overijssel bij de pupillen

Welpen van Marnixschool uit Kampen de beste van Overijssel

Matheo Boxum maakt gehakt van tegenstanders in simultaan

Schooldammen in Dedemsvaart

Schooldamtoernooi in Lelystad

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 1e ronde

Overijsselse teams komen tekort in Apeldoorn