Snelmenu:

Agenda
11 - 04
Rapid Beker toernooi
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 10:00 uur.

3e Sluziger damavond.
’t Ende, Westeinde 23, 8064 AJ Zwartsluis
Aanvang: 19:30 uur.

Anton Jurg Toernooi
Westerhaar
Aanvang: 10:00 uur.

Anton Jurg Toernooi
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 10:00 uur.

PODB Cup, dag 6
EDC, Voortsweg 225, Enschede
Aanvang: 13:30 uur.

Damdag Enschede
Enschede
Aanvang: 10:00 uur.

Damnacht Westerhaar
Clubgebouw DeZ/WvM, Asterstraat 28, Westerhaar
Aanvang: 20:00 uur.

Jaaroverzicht

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup

De eerste PODB Cup van het seizoen is een feit. Met 32 spelers was het toernooi in Kampen goed bezocht. Yaïr Eysbroek bleek het sterkst en daarmee is de verliezend finalist van vorig jaar sterk gestart.

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup

De organiserende vereniging SSS Kampen moet het in de eerste PODB Cup doen zonder haar topspeelster Yulia Bintsarovska. Yulia neemt namelijk deel aan het Wereldkampioenschap voor welpen meisjes, waarin ze uiteindelijk als zesde eindigt. Dit weerhoudt de Kampenaren er niet van goed voor de dag te komen, want in de bovenste twee groepen eindigde een clublid op de eerste plek. Jeugdspelers uit Wapenveld pakten het goud in de groepen 3 en 4. 

Groep 1

In de eerste groep meteen een daverende verrassing. Aike de Vries, die de dag ervoor al heel dichtbij was in de onderlinge competitie, wist te winnen van Yaïr Eysbroek in de eerste ronde. Yaïr streed vorig jaar nog in een barrage om de eerste plek van het totaalklassement, maar ging toen kopje onder tegen Samantha Regterschot. Yaïr laat in het vervolg zien mentaal hard gegroeid te zijn en wint de een na de andere wedstrijd. Inclusief de krachtmeting met Samantha. Doordat Aike nog wel drie punten verspilt, eindigt Aike achter Yaïr op de tweede plek. De kampioen van vorig jaar pakt het brons in deze groep. 

Groep 2

In groep 2 eigenlijk hetzelfde verloop als in de eerste groep. De latere kampioene, Marina Huls uit Kampen, verliest in de eerste ronde haar wedstrijd. Dit bleek voor haar het startsein om nóg meer te geven, want helemaal niemand wist nog een puntje te pakken. Hiermee een verrassend resultaat, omdat Marina oorspronkelijk in de derde groep was ingedeeld. Op gepaste afstand wordt Westerhaarder Liam Post tweede en Jarno Meijers uit Hattemerbroek eindigt als derde.

Groep 3

In de derde groep is het tot op het laatste moment erg spannend. Het is zelfs zo spannend dat twee spelers -beiden uit Wapenveld- op exact hetzelfde puntentotaal eindigen: Jonathan Boer en Tessa Regterschot. Het onderlinge duel besliste Tessa in haar voordeel, waardoor zij het goud wint en Jonathan het zilver. Ook voor het brons is het onderlinge resultaat doorslaggevend, omdat Lucas Dokman en Xanne de Goeijen evenveel punten behalen. Lucas was de sterkste in het Wapenveldse onderonsje en daarmee is hij dus derde geworden.

Groep 4

In de vierde groep spelen voornamelijk de kinderen die pas enkele weken weten hoe je een damschijf moet verzetten. Achter de borden is dan ook goed te merken dat het niveau bij veel spelers aan het einde van het toernooi veel hoger ligt dan aan het begin. Mooi om te zien dat een PODB Cup zoveel goeds kan doen voor zowel het sociale als het damtechnische aspect. Stan Ordelman uit Wapenveld blijkt aan het einde van de middag veruit het sterkst, want met slechts één verliespunt eindigt hij fier bovenaan. Westerhaarder Tim Oelen en Arwen de Noord hebben evenveel punten, maar op basis van het onderlinge duel wint Arwen de 2e prijs. 

Check hier alle uitslagen van de eerste PODB Cup van het seizoen en de tussenstand na 1 ronde. 

 

 

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup  Terug naar overzicht

Externe links:

Actueel
Online dammen

Lees verder


Corona

Lees verder


Damdagen competitie 2019-2020

Lees verder


Overig nieuws
Bedrijfsdamtoernooi Genemuiden

PODB Cup Wapenveld passeert magische grens van 50

Bijna vijftig kinderen actief tijdens PODB Cup Wezep

Jeugdspelers Kampen en Wapenveld de sterkste in eerste PODB Cup

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde

DamZ DamSets

PODB Cup 2018

In memoriam

Prachtige combinatie op bezet veld

Jeugd in Overijssel