Eerste online Regio Cup groot succes

De eerste online Regio Cup zit er alweer op. In totaal 45 kinderen uit voornamelijk Overijssel, Drenthe en Groningen maakten met elkaar via Lidraughts uit wie zich het best mag noemen op het virtuele dambord. Ook in Brabant en Limburg was het toernooi op de kalender gezet, gezien deelname uit onder andere Eindhoven. 

Het is wel even wennen. We zijn allemaal gewend om per vier- of vijftallen in de auto te stappen naar Dedemsvaart, naar Hoogeveen en naar Hattemerbroek. Nu niks van dit alles. Om 13.15 stroomt de digitale toernooizaal vol en om 13.30 uur kunnen de kinderen eindelijk beginnen! Ze hebben er veel zin in! 

Maar hoe werkt dat dan? Allemaal in één grote groep en niet zoals gebruikelijk verschillende poules. Nou, niet over nadenken. De kinderen komen er wel uit. En hoe! De kids hebben in tweeënhalf uur tijd maar liefst 302 dampartijen tegen elkaar gespeeld! Hoeveel zetten zijn dat dan? Meer dan 28 duizend! Ga er maar aan staan. 

De eerste online Regio Cup was hoe dan ook zeer zeker een groot succes en dit smaakt naar meer! Er komt dan ook ongetwijfeld een vervolg op, maar eerst nog even terugblikken op dit toernooi. Er zijn natuurlijk ook nog winnaars. Bij de welpen eindigde Alexey Ovsyanko bovenaan, nipt boven Aike de Vries en Ramon Huijbrechts. Bij de pupillen was het lange tijd een strijd tussen de gebroeders Matheo en Daniël Boxum. Kort voor de finish nestelde Melvin Koullen zich nog tussen deze twee kemphanen in. Elise Schouten bleek bij de oudste categorie het sterkst. Nick Bolks en Merijn Wiggers completeren hier het podium. 

Voor meer informatie over deze online Regio Cup kun je de onderstaande PDF bekijken of je neemt een kijkje in de toernooizaal van Lidraughts. Hier kun je zelfs alle gespeelde partijen terugzien!   Eindstanden 1e Online Regio Cup
Terug naar overzicht

Externe links:

Actueel
Eerste online Regio Cup groot succes

Lees verder


Bedrijfsdamtoernooi Genemuiden

Lees verder


Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde
Na iedere ronde in de Provinciale Clubcompetitie volgt op deze website een overzicht van de leukste fragmenten uit de gespeelde ronde.

Lees verder


Overig nieuws
DamZ DamSets

PODB Cup 2018

Prachtige combinatie op bezet veld

Jeugd in Overijssel

Het mooie van dammen I