PODB cup

Hoe vaker je speelt, hoe leuker dammen wordt. Daarom organiseert de PODB jaarlijks de PODB Cup, waarbij jeugdige damliefhebbers worden uitgedaagd en gestimuleerd om het tegen leeftijdsgenoten in de provincie op te nemen.

 

Zo'n 5 keer per jaar wordt door een van de jeugdclubs van de PODB een wedstrijd georganiseerd. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van een club en iedere keer zijn er mooie bekers te winnen. De jeugdspelers die het vaakst meedoen en zo de meeste punten verzamelen, maken kans op de PODB Cup beker. Deze prijs wordt ieder jaar éénmaal uitgereikt.

Hoe kun je meedoen?
Als je lid bent van een damclub, kun je je aanmelden via je jeugdleider. Hij of zij zal via de vereniging je aanmelden voor het toernooi en het vervoer regelen. Ben je geen lid, maar wil je wel meedoen? Dan kan dat natuurlijk ook! Je kunt je dan zelf opgeven bij de persoon die in het nieuwsbericht en/of in de agenda vermeld staat over die wedstrijd. Als het wat verder weg is, moet je natuurlijk aan je ouders of verzorgers vragen of zij met je mee willen gaan of je willen brengen.

Prijzen 
Er wordt gespeeld in verschillende groepen van ongeveer 6-8 personen per groep. Afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep zijn er voor de beste drie of vier spelers een beker te verdienen! 

Kosten
Deelname aan een PODB Cup is helemaal gratis. Dit met uitzondering van de vierde PODB Cup in Dedemsvaart: hiervoor bedraagt het inschrijfgeld 2 euro voor iedereen die namens een bij de PODB aangesloten vereniging meedoet.

Puntentelling
Iedere PODB Cup telt mee voor het algemeen klassement. Degene die aan het eind de meeste punten heeft, ontvangt de wisselbeker! De punten die je in je poule kunt scoren worden als volgt verdeeld:

  • 1e prijs: 15 punten
  • 2e prijs: 12 punten
  • 3e prijs: 9 punten
  • 4e prijs: 6 punten
  • 5e prijs: 3 punten
  • 6e prijs: 2 punten
  • 7e prijs en verder: 1 punt

Bij gelijk eindigen, ontvangen alle spelers het aantal punten dat hoort bij de gedeelde plek. 

   PODB Cup 2022/2023 stand na ronde 1

Externe links:

Actueel
Drie Overijsselse kampioenen bij NK Sneldammen!

Lees verder

Veranderingen!

Lees verder

Vooraankondiging Ledenvergadering

Lees verder

Overig nieuws
Schooldamkampioenschap van Overijssel

33e Vrieling toernooi 28-12-2022

Diplomaregen in Dedemsvaart

Fragmenten Provinciale Clubcompetitie 2e ronde

DamZ DamSets

PODB Cup 2018

Prachtige combinatie op bezet veld

Jeugd in Overijssel

Het mooie van dammen I